top of page

Puree met 4 groenten en gebakken zalm

30min

4 pers

Introductie

Boordevol vitaminen!

Puree met 4 groenten en gebakken zalm

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij in stukken

  • Kook ze gaar in water.

  • Giet af en laat ze 1 minuut op het vuur drogen.

  • Plet de aardappelen fijn met een pureestamper, Werk af met een scheutje melk en kruid met peper en zout.

  • Snij de broccoli in kleine roosjes en kook of stoom ze gaar.

  • Giet de broccoli af en hou apart.

  • Reinig de prei, schil de wortelen en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika.

  • Snij al deze groenten in kleine stukjes.

  • Kook de groenten gaar in gezouten water en giet af.

  • Bak de zalm in wat olijfolie en voeg er wat sesamzaadjes aan toe 

  • Meng de puree met de groenten tot een smeuïge puree.

  • Proef en kruid verder af met peper, zout en muskaatnoot.

Ingrediënten

  • 500g zachtkokende aardappelen

  • 500g zalm

  • 2 wortels

  • 2 x prei

  • 2 rode puntpaprika

  • 1 gele paprika

  • 1 broccoli

  • Scheutje melk (halfvolle)

  • Peper – zout - nootmuskaat

  • sesamzaadjes (optioneel)

bottom of page