Puree met 4 groenten en gebakken zalm
30min
4 pers
Introductie
Boordevol vitaminen!
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij in stukken
Kook ze gaar in water.
Giet af en laat ze 1 minuut op het vuur drogen.
Plet de aardappelen fijn met een pureestamper, Werk af met een scheutje melk en kruid met peper en zout.
Snij de broccoli in kleine roosjes en kook of stoom ze gaar.
Giet de broccoli af en hou apart.
Reinig de prei, schil de wortelen en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika.
Snij al deze groenten in kleine stukjes.
Kook de groenten gaar in gezouten water en giet af.
Bak de zalm in wat olijfolie en voeg er wat sesamzaadjes aan toe
Meng de puree met de groenten tot een smeuïge puree.
Proef en kruid verder af met peper, zout en muskaatnoot.
Ingrediënten
500g zachtkokende aardappelen
500g zalm
2 wortels
2 x prei
2 rode puntpaprika
1 gele paprika
1 broccoli
Scheutje melk (halfvolle)
Peper – zout - nootmuskaat
sesamzaadjes (optioneel)